UX- & Agil Utveckling

I denna kurs kommer du att lära dig användarcentrerad design och UX i en agil utvecklingsvärld. Kursen besvarar bland annat frågor såsom “Vad är UX?”, “Hur använder vi en målgruppsanalys på bästa sätt?”, “Hur påverkar agila utvecklingsprocesser arbetet med skapa optimala användarupplevelser?” och “Vad innebär Agil UX och Lean UX i praktiken?”

Kursen fokuserar på UX-hantverket och du kommer att få prova hela processen för att skapa tjänster, appar och system med användarna och deras upplevelse av tjänsten i centrum.

Vi börjar från början, det vill säga förstudiefasen, för att förstå och beskriva användares behov och via design och framtagning av prototyper så avslutas kursen med att praktiskt genomföra användningstest för att utvärdera användbarheten i de framtagna prototyperna.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som ska beställa, kravställa eller utveckla gränssnitt, tjänster eller funktioner som ska levereras med hög UX. Du kan t.ex. vara systemerare, webb/app-utvecklare, designer, programmerare, projektledare, Scrum Master eller kravställare.

Förkunskaper

Utbildningen förutsätter åtminstone en grundläggande erfarenhet av IT-utveckling eller kravställning. Inga förkunskaper om agila metoder som Scrum, LeanUX eller Kanban är nödvändiga.

Vidareutbildning

Vill du fördjupa dina kunskaper inom UX- och agil utveckling har vi flera kurser du kan välja bland. Vi rekommenderar speciellt vår fördjupningskurs UX- och Agil utveckling - Fortsättningskurs. Vi arrangerar även anpassad utbildning för dig eller ditt företag.

Mervärden

Kursmaterial på svenska ingår. Du får även med dig alla resultat från alla övningar som du själv och övriga deltagare har tagit fram, samt tillgång till vårt referensbibliotek som kontinuerligt uppdateras.

Ämnesområden

När du har gått kursen har du:

 • Gått igenom relationen och utmaningarna med UX i en agil utvecklingsvärld
 • Fått kunskaper om UX och de olika rollinriktningar som finns inom området
 • Fått kunskaper om och praktiskt erfarenhet av de olika faserna och aktiviteter för att utveckla IT-tjänster som ger  användarna rätt upplevelse och kvalitet;
  • Hur man arbetar med målgrupper, personas, user stories, mm
  • Att skriva användarkrav
  • Design och prototyputveckling
  • Arbeta med användbarhetstester

Boka kursen

Boka din plats redan idag.

Om kursen

Pris: 19 750,00 kr

exklusive moms

Längd 3 dagar
Kurskod AK160
Boka kursen

Välj ort och kursstart

8 juni

Kunduppgifter