SharePoint: Arbeta med SharePoint-listor i Outlook

Du vet väl att du kan arbeta med SharePoint-listor som ”Uppgifter” och ”Kalender” i Outlook? Lär dig hur här!

Det gör dels att du kommer åt dem offline, men även att din uppföljning kan bli smidigare. I en kalender klickar du på fliken Kalender [Calendar] och sedan på knappen Anslut till Outlook [Connect to Outlook]. Bekräfta dialogrutorna som nu visas, så kommer du se er gemensamma SharePoint-kalender i Outlook. Du visar och döljer den precis som du visar och döljer kollegors kalendrar. Om du har behörighet att lägga till händelser i SharePoint-kalendern, så kan du nu göra det direkt i Outlook. Du kan också klicka-och-dra bokningar från din egen kalender.

För en uppgiftslista klicka du på fliken Lista [List] och klicka på Anslut till Outlook [Connect to Outlook]. Det riktigt snygga med uppgifterna är att du i Att-görafältet [To do-bar] endast ser de uppgifter som är tilldelade till dig själv. (Att-görafältet är det fönster du ser längst till höger, om du har mejlen framme). Du ser också dina egna uppgifter under din kalender och de ligger normalt på det datum, som är uppgiftens förfallodatum.

Detta ger gruppen fördelen av att ha koll på det gemensamma i SharePoint och gör det smidigt för individen som kan samla innehåll från flera olika listor i Outlook.

 

Skrivet av SharePoint-kursledaren Joachim Clasberg