Frukostseminarium: SQL Server överallt – Azure, datorhallen och allt däremellan

Är du nyfiken på hur SQL Server kan användas i Azure? Eller kanske vad man ska med SQL Server i Azure till alls? Eller hur man knyter ihop din datahall med Azure? SQL Server har i senare versioner erbjudit fler och fler funktioner för integration med Azure. Med SQL Server 2016 i startblocken är tiden perfekt för att gå igenom nya möjligheter i SQL Server 2016, Azure SQL och integrationer mellan dem.

Säkerhet

Vi tittar på nya funktioner för datasäkerhet för att kunna exempelvis hålla allt data krypterat hela tiden, möjlighet att maskera känsliga data som kreditkortsnummer för administratören och nya möjligheter att dela databaser men ändå garantera användare åtkomst till enbart sina egna data.

Prestanda
Vi tittar på möjligheter till automatisk skalning av last för SQL-databaser i Azure och möjligheten till ”offloading” av visst data till Azure, samt många andra nya prestandahöjande funktioner i SQL Server 2016.

Tillgänglighet
På tillgänglighetssidan undersöker vi hur AlwaysOn har mognat sedan släppet i SQL Server 2012 och hur SQL Server 2016 möjliggör än starkare kopplingar mellan den egna datahallen och Azure.

Användbarhet
Microsoft har lyssnat på sin enorma användarbas och gjort flertalet efterlängtade förbättringar i SQL Server Management Studio. Vi tittar på några funktioner som kan förenkla en databasadministratörs vardag och minska krångel. 

Varmt välkommen 

Information om Seminariet

Datum: 12 april 
Tid: 08.30-11.00
Plats: Teknikringen 1 e, Linköping

Detta seminariet är kostnadsfritt.