Teknisk information om Addskills EveryWhere

Addskills EveryWhere är det perfekta utbildningsformatet för dig som inte kan delta på ett kurstillfälle på ett av våra utbildningscenter. Utbildningsformatet passar dig som har lätt att ta till dig information, göra egna analyser och dra slutsatser, utan att behöva interagera med andra och vara del i diskussioner. Den stora skillnaden är att du själv bär ansvaret för att skapa den bästa möjliga utbildningsmiljön.

Innan din kurs startar får du detaljerad information som hjälper dig att förbereda dig inför din utbildning. Informationen behandlar vilken utrustning du behöver ha, hur du kopplar upp dig mot kurssalen och hur du kan optimera din utbildningsmiljö. Du får också hjälp att testa bild och ljud, det digitala kursmaterialet samt den virtuella labbmiljön.

Vilken utrustning behövs?

VIDEO/BILD
En kurs är uppdelad i ett antal teorigenomgångar och laborationer. Under teorigenomgångarna vill du kunna se och höra kursledaren och diskussioner, kunna se det som presenteras (bildspel eller demo) och samtidigt vill du ha tillgång till ditt digitala kursmaterial på en skärm. Detta gör att tre skärmar är den mest optimala hårdvaruuppsättningen. Under laborationer vill du ha en dator med skärm för att ansluta till din virtuella labbmiljö och en skärm för att läsa labbanvisningarna i det digitala kursmaterialet. Detta gör att två skärmar är det optimala under laborationer.

Bäst: Två enheter med tre skärmar

En dator med två tillkopplade skärmar, varav den ena visar kursledaren och den andra visar presentationen (bildspel eller demonstrationer). Under övningsmomenten används den ena av de två skärmarna för att genomföra laborationer i den virtuella datormiljön.

Samt en andra enhet med egen skärm, för att ha tillgång till det digitala kursmaterialet.

Exempel:

  • Stationär dator med två skärmar plus en surfplatta (Surface, iPad, Galaxy Tab etc.)
  • Bärbar dator med en extraskärm (PC-skärm eller TV) plus en surfplatta (Surface, iPad, Galaxy Tab etc.)

Bra: Tre enheter med varsin skärm

Under lektionsdelen visar den ena enheten med skärm kursledaren och den andra enheten med skärm visar presentationen (bildspel eller demonstrationer). Under övningsdelen används den ena enheten med skärm för att ha tillgång till den virtuella labbmiljön.

Samt en tredje enhet med egen skärm, för att ha tillgång till det digitala kursmaterialet.

Exempel:

  • Två bärbara datorer plus en surfplatta (Surface, iPad, Galaxy Tab etc.)
  • Bärbar dator och en Mediaspelare kopplade till TV (med inbyggd webbläsare) plus en surfplatta (Surface, iPad, Galaxy Tab etc.)

Acceptabelt: Två enheter med varsin skärm

En dator med skärm som du kan växla mellan det du vill se i "storbild", antingen kursledaren eller presentationen (bildspel eller demonstrationer). Under övningsmomenten används datorn för att genomföra laborationerna i den virtuella datormiljön.

Samt en andra enhet med egen skärm, för att ha tillgång till det digitala kursmaterialet.

Exempel:

  • En bärbar eller en stationär dator med skärm plus en surfplatta (Surface, iPad, Galaxy Tab etc.)

LJUD
För att ta till dig informationen så bra som möjligt behöver du använda någon typ av högtalare som återskapar röst på ett bra sätt. Det kan vara allt ifrån hörlurar, externa PC-högtalare, inkopplad ljudanläggning eller hemmabiosystem.

INTERNETUPPKOPPLING
Du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Bandbredden behöver inte vara mer än 2Mbit/s nedströms. Har du tänkt att ansluta via ett företagsnätverk är det viktigt att du, innan kursen startar, testar att det fungerar. Detta då ditt företags brandvägg kan ha blockerat portar eller har restriktioner för denna typ av datatrafik.

UTBILDNINGSMILJÖ
Vi gör ingen hemlighet av att den bästa utbildningsmiljön för effektiv inlärning, finns på Addskills utbildningscenter. För dig som deltar genom Addskills EveryWhere är det viktigt att du själv skapar de bästa möjliga förutsättningarna för att kunna fokusera och ostört delta i kursen.