Certifiering & Test

Certifieringstest ger bevis på kompetens som både arbetsgivare och medarbetare har nytta av. För företag är kunskapstest och certifiering ett bra sätt att mäta utbildningsbehov och resultat. Med certifierad personal minskar supportkostnader eftersom produktivitet och tekniska kunskaper ökar, dessutom är certifierad personal en kvalitetsgaranti för kunder. För medarbetaren innebär ett certifikat och en certifiering ett erkännande av specialistkunskaper.

Testcenter för Pearson VUE och Dataföreningen

Addskills är testcenter för Pearson VUE samt Dataföreningen, vilket innebär att vi erbjuder certifieringstest inom certifieringsprogram från mjukvaruleverantörerna Microsoft, VMware, Cisco, Citrix, samt ITIL-test. I Linköping och Karlstad erbjuder vi endast test från Microsoft, Cisco, Citrix samt ITIL.

De 7 främsta skälen för certifiering

Att satsa på certifiering eller inte, det är en fråga som många företag och medarbetare ställer sig. Här kommer de sju bästa anledningar till varför en certifiering är en bra investering, både för arbetsgivare och för medarbetare. 

1. Certifieringar är internationella
Är du certifierad som t. ex. Microsoft Certified IT Professional i Sverige, så är du det överallt. För att klara certifieringen måste du klara tester som är identiska oavsett om du har införskaffat dina kunskaper och färdigheter i Sverige eller i Sydafrika.

2. Certifieringar är färdighetsorienterade
Det som skiljer proffset från amatören är kunskap, erfarenhet och förmågan att göra ett bra jobb. Den moderna it-industrin behöver medarbetare som inte bara vet hur man kan göra saker utan verkligen har både kunskap och erfarenhet av att utföra just de sakerna på bästa sätt.

3. Certifieringar är tidseffektiva
Att förbereda sig inför en certifiering kräver inte närvaro på föreläsningar under en hel termin. En intensivkurs hjälper till med kunskapskraven och i de flesta fall räcker det med deltidsstudier under en månad eller två. Används dessutom förberedande verktyg som självstudiematerial, övningsfrågor och labbuppgifter, så finns det ännu mer tid att spara.

4. Arbetsgivare söker medarbetare med dokumenterad kompetens
I konkurrensen om en tjänst som kräver en särskild kompetens är det troligt att den med en aktuell certifiering kommer före den som saknar certifiering inom den efterfrågade kompetensen.

5. Certifieringar är alltid up-to-date
Kurslitteraturen och verktygen för certifieringen utvecklas av stora programvaruaktörer som Microsoft för att de ska stödja deras nya produkter. Därför kommer kurser, online-verktyg och nödvändig litteratur alltid i samband med nya produktlanseringar.

6. Certifiering ger större möjlighet till en karriärskjuts
Många arbetsgivare skulle sannolikt höja på ögonbrynen om du bad att få tjänstledigt ett år eller två för att skaffa dig en ny utbildning. Om du däremot vill sätta fart på din karriär med hjälp av en certifiering är chansen stor att svaret bli mer positivt.

7. Certifiering betalar sig
Certifieringstest ger bevis på kompetens som både arbetsgivare och medarbetare har nytta av. Med certifierad personal minskar supportkostnader eftersom produktivitet och tekniska kunskaper ökar, dessutom är certifierad personal en kvalitetsgaranti för kunder.  


Visa varukorgen

Totalt

0 SEK
Till Kassan
exkl. moms
Addskills
Stockholm
Telefon: +46 8 440 11 00
Göteborg
Telefon: +46 31 46 72 00
Malmö
Telefon: +46 40-33 08 50
Örebro
Telefon: +46 19 760 23 60
Linköping
Telefon: +46 13 37 67 50
Jönköping
Telefon: +46 36 29 12 200
Karlstad
Telefon: +46 54 18 62 62
Sundsvall
Telefon: +46 60 740 81 00
Umeå
Telefon: +46 90 200 61 00

Addskills AB, Säte: Stockholm, Org.nr: 556404-6133

webmaster@addskills.se
Clear